Hype pop up store

Ik wil jullie graag voorstellen aan het mooie en toffe bedrijf hype pop up store, lees het inspirerende verhaal van Avril hoe een droom is gegroeid.

Ons bedrijf is in 2013 ontstaan na het verliezen van mijn baan als leidinggevende bij een drogisterij
Super creatiefloze baan, alles moest volgens het boekje. Ik woonde op dat moment samen met Ser ( mijn vriend) anti kraak op de 1e etage van leegstaand ABN kantoor pand in Sliedrecht.


De onder verdieping stond leeg en had een enorme raam partij, het leek net een etalage.
Hier ben ik begonnen met “illegaal” spullen uit m’n eigen huis te verkopen om proberen rond te komen. Vanaf het begin af aan verkocht ik al meubeltjes en kleding aan nieuwsgierige buurbewoners en toevallige passanten. Binnen een maand begon ik zelfs al bij de kringloop items te scoren die ik in de etalage verkocht. De etalage werd langzaam een gevulde ruimte en had een balie van opgestapelde pallets. Ik kon volledig m’n ei kwijt in het inrichten en decoreren van een eigen winkel. En alsof het zo heeft moeten zijn is in de periode dat de etalage uitgroeide tot een winkel ook Ser zijn baan verloren.

We werken daardoor al bijna vanaf het begin samen als een team. Ons concept draaide vrij snel al op consignatie verkoop met daar naast onze eigen in- en verkoop van vintage items. Kleding, meubels, home deco en later ook kleden. De verkoop van kleden is ontstaan na de 1e keer verhuizen. De vloer van dit pand was zo lelijk en Perzische tapijten leek ons de beste (en goedkoopste) oplossing. Dit concept hebben we t/m 2016 vol kunnen houden met een aantal verhuizingen. De beste locatie was centrum Rotterdam in de Pannenkoekstraat. Dit is een hippe winkelstraat hartje centrum. Hier hebben we ons bedrijf echt op de kaart gekregen. Onze beleving winkel, hoe ik dat graag zelf noem, bracht de bezoeker van de ene naar de andere tijdsperiode. De inrichting was alsof je door een soort tijdmachine heen liep en dat 800m2.

Na 9 leerzame maanden meldde zich een nieuwe huurder en verhuisde wij naar onze eerste industriële antikraak locatie, een loods in Hardinxveld-Giessendam.
Nu op dit moment 3 jaar later kan ik zeggen dat deze verhuizing het beste is wat mijn bedrijf had kunnen over komen. Maar voor mij persoonlijk is het een hele zware periode geweest. We zijn in deze loods grotendeels van de inboedel kwijtgeraakt door een lekkage. Dit heeft ons veel geld en energie gekost. Om rond te komen trokken we dagenlang op pad van markt naar markt met de overgebleven handel. In deze periode heb ik er zelfs nog gedacht aan gedacht om een baan te gaan zoeken. Ser hield z’n hoofd helder en kwam met het idee om iets met kleden te doen. We moesten immers toch opnieuw beginnen en Perzische vloerkleden hebben we samen altijd mooi gevonden. Een prima investering zonder te veel risico. We hadden altijd wel vraag naar onze ingerichte perzen.

Ik ervaarde in deze periode weer hoe het was om opnieuw te beginnen en dat haalde nog meer creativiteit in ons naar boven. Van niets iets maken deden we altijd al, daar beleven wij als werk en levenspartners veel plezier aan. Maar nu was het alles of niets.
We zijn snel opgekrabbeld vanuit een nieuw pand, het oude gemeentehuis van Heerjansdam. Een rustgevende plek waar we zijn begonnen met het verkopen van de kleden op Marktplaats. Op dat moment waren er nog maar weinig oosterse kleden verkopers actief op Marktplaats en sprongen wij er al snel uit door een breed aanbod. Voor de inkoop gebruiken en verbreden we ons netwerk van mede handelaren. Ons assortiment is inmiddels gegroeid tot over de 1500 stuks. We hebben inmiddels zoveel kennis dat ik ons wel specialisten durf te noemen en daar ben ik echt trots op. Momenteel liggen onze kleden zij aan zij in een waterdichte loods in Rotterdam.

We ontvangen 7 dagen per week bezoekers in de showroom, zelfs in de avond. Op sommige dagen zijn we volgeboekt en dat komt nu wekelijks voor. Ik had nooit durven dromen dat alles zo op z’n plek zou vallen.
Door al dat harde werk en waardering ervoor kunnen wij ons tapijten aanbod spannend en gevarieerd houden. Door op afspraak te werken hebben wij de tijd om te luisteren naar de wensen van onze klant en het aanbieden van persoonlijk advies. Ik hoop nog heel lang met tapijten te kunnen werken want het houd mij lichamelijk fit en het zal door z’n vele soorten patronen, afkomsten, kleuren en traditie mijn interesse nooit meer verliezen. And that’s it.

Thanks Avril voor je openheid! Omdat ik zelf ook ondernemer ben vind ik verhalen en drive hoe een bedrijf ontstaat inspirerend, En onze gezamenlijke passie voor vintage en interieur is hetzelfde.

Heb zelf in bijna elke ruimte een kleed liggen. Want ik vind ze fantastisch! En wat ik zo tof vind, is dat elke week als je kijkt er een wisselend assortiment is, en er dus een mooi uniek one of a kind vintage vloerkleed bij je thuis kan liggen, de kleden zijn gereinigd en hebben geen nare geurtjes….

Check hun insta : @hypepopup.nl

Website : www.hypepopup.nl

Foto credits : Michelle Piergoelam insta : @michellepiergoelam

1 gedachte over “Hype pop up store

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.