Vintage Fever

Hoi, ik ben Yvette en woon in het oh zo mooie Oosten;-). Nooit gedacht dat ik in het Oosten zou blijven plakken want toen ik een stukje jonger was dacht ik dat ik naar Amsterdam zou gaan verhuizen. Mijn oma woonde daar en ik vond het een heerlijke stad. Behalve dat ik er heel wat voetstappen heb staan heeft mijn huisje daar nooit gestaan. Ik zou hier ook niet meer weg willen, maar een dagje Amsterdam blijft heerlijk (ook al doe ik dat veel te weinig). Toen wij mijn oma op haar 85 ste van Noord Holland naar het Oosten verhuisden hebben wij toch heel wat spullen laten ophalen waaronder een hele mooie trolley (hoe jammer is dat). Gelukkig heb ik nog wat kleine dierbare spulletjes van mijn oma (waaronder oorbellen die zij zo vaak droeg) en zitten verder alle herinneringen in mijn gedachten.

En zo komen wij dus bij de vraag: wat is mijn woonstijl? Ik ben echt heel erg lang zoekende geweest naar mijn eigen woonstijl. De vinger kon ik er maar niet opleggen, het was het steeds net niet (die foto’s van hoe het er een paar jaar geleden uit zag staan ook niet meer op mijn IG pagina) maar toen ik afgelopen jaar begonnen ben met de muren donkerblauw te schilderen viel alles op zijn plek. Mijn hele huis voelt als een warme jas sinds alle muren in mijn huis donker zijn (natuurlijk ben je nooit klaar in huis, maar dat is juist ook weer zo
leuk). Ik hou van de sfeer van de jaren 20/30/40. En dan het liefst de Franse stijl uit die tijd. En wat had die trolley van mijn oma hier nu mooi bijgepast maar helaas.

Mijn favoriete vintage items zijn toch echt wel de witte porseleinen kat en de bruine hond. Ik had even getwijfeld of ik de kat wel zou kopen want voor mij is het toch een aardig bedrag maar na één a twee weken heb ik deze knapperd toch gekocht want ik kreeg die kat niet uit mijn hoofd en gelukkig voor mij was deze er nog. En wat de hond betreft, tja ik zag deze voorbij komen en het was liefde op het eerste gezicht ;-). Je houdt er van of niet, een tussenweg zit er echt niet in. De één vindt het super kitsch de ander vindt het prachtig. En ik, tja ik vind het prachtig. Ik wil er nog wel een aantal bij hebben maar ze zijn nou eenmaal prijzig (zelfs deze) dus alles op zijn tijd. De standaard beelden zullen het niet gaan worden, en zeker ook niet te klein anders krijg je zo een huis met veel prullaria en dat is nou net niet waar ik van hou. Hoe mooi zou het zijn als er ook een paar echte grote beelden komen maar die zijn op dit moment gewoon niet te betalen. Ik ga het wel beperken tot honden en katten. Een tijdje geleden had ik een luipaard maar nee dat is niet echt mijn ding dus die staat nu bij iemand anders in huis te schitteren. Luipaarden, leeuwen en tijgers zijn nu wel helemaal trendy maar nee hier past het niet. Ik doe ook niet mee aan trends, ik doe wat voor mij goed voelt en waar ik mij fijn bij voel.

Ik probeer toch wel één keer in de week even bij een kringloopwinkel binnen te wippen maar het aanbod hier vind ik niet echt om te zeggen wow en daarom ben ik ook blij met IG en sommige vintage webwinkels die ik volg want er komt geregeld wat moois voorbij. Je bent qua prijs gemiddeld wel wat duurder uit maar soms is dat het echt wel waard. Ik kijk altijd weer hoopvol uit naar de nieuwe vondsten die voorbij komen en soms heb je geluk want dan is het nog beschikbaar. Dus ik ben benieuwd of ik binnenkort weer een mooie vintage vondst op mijn feed kan laten zien.

Dankjewel lieve Jennie voor het vragen om een gastboog te schrijven, en voor iedereen die het leest, Het zou super leuk zijn als jullie een kijkje komen nemen op mijn IG (instagram pagina) @yvys_choice

Yvette! Super bedankt voor het schrijven! <—- check haar out!!

Volgende week weer een nieuwe Vintage Fever!

Foto Credits : Yvette Verweij. yvys_choice

 

5 gedachten over “Vintage Fever

  1. Leuk stuk geworden ladies! En voor wat betreft de opmerking van Yvette over de beelden “Je houdt er van of niet, een tussenweg zit er echt niet in. De één vindt het super kitsch de ander vindt het prachtig.” Nou ik hoef het zelf niet in huis, maar ik vind het super leuk als het bij een ander zo gepresenteerd wordt dat ik gewoon ga twijfelen om niet toch zo’n beeld aan te schaffen. Dat is wat ik leuk vindt aan IG. Accounts volgen die afwijken van mijn eigen interieur en soms smaak. Inspiratie haal je namelijk overal vandaan!

  2. Wat een super leuke blog en ik vind Yvet ook uniek en herkenbaar op IG met haar stijl en tis nog een lieverd ook ik volg haar graag !

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.