Slaapkamer metamorfose

We hebben op veel plekken geslapen in ons huis! En ook al veel gewisseld qua kleuren en decor.. haha en dat terwijl we er pas 1 jaar wonen er, de slaapkamer heeft zeker wel 5 kleuren gezien, en we hebben eerst ook nog beneden geslapen.., maar dat beviel niet helemaal. Dus hup de deuren eruit en hoppa de slaapkamer werd een eetkamer!

Maar om terug te komen op onze slaapkamer wij slapen in de achterste kamer op de boven verdieping. Er is onwijs veel licht! En een groot schuin raam… Daarbij hadden we de kozijnen weer veilig wit geschilderd.. en komt er dus veel licht naar binnen. En het oude behang wat ik inmiddels vaker had geschilderd zaten nogal wat hobbels en bobbels in. Tijd voor een metamorfose! Ik besloot om het behang te verwijderen, te sausen, een nieuw behang op 1 wand, en het witte plafond te schilderen.

Voor

 

Voor

Zo mocht ik van Vestingh 2 onwijs mooie kleuren uitzoeken voor de slaapkamer! Ik heb gekozen voor Peppery Black N 71 voor de kozijnen en voor de muren en het plafond Intensive Moss N76 van de Spice Colours collectie van interieur ontwerper Marie- Gon.

Schoon beginnen! Ik ben begonnen met het behang te krabben! Wat een werk! Daarna kon ik weer opbouwen en wat een feest als je met de kwast aan de gang bent en je ziet meteen resultaat!

Ook de voor raambekleding zocht ik een oplossing, ik heb gekozen voor plissé gordijnen en om het raam recht te trekken heeft Marcel houten plaatjes gemaakt, zo heb je geen last van het feit dat het raam schuin loopt een perfecte low budget oplossing. De platen schilderde ik ook in dezelfde kleur als de kozijnen Peppery Black

 

Een stuk donkerder!

Het plafond schilderde ik mee in Intensive Moss! Ik moest in totaal 2 x rollen om de kleur dekkend te krijgen, waarschijnlijk komt het door mijn kippenkracht haha wat moet je daar kracht voor hebben zeg ..

Het behang wat ik in eerste instantie had gekocht was een teleurstelling en was heel anders in mijn hoofd. Gelukkig heb ik Meneer de Jager blij kunnen maken met het behang. Ik vond snel iets anders, iets met een Leopard print… het behang was super makkelijk te plakken en zat er snel op want deze hoefde niet op patroon.

 

Na

De slaapkamer geeft me nu veel meer rust, en veel meer eenheid gevoel! De kamer oogt groter! En nog een fijne bijkomstigheid is dat het nu lekker donker is!

Ik vind het een geslaagde metamorfose, het resultaat liet alleen even iets langer op zich wachten! Ben benieuwd wat jij er van vind!

Liefs Jenn

 

Gekregen i.s.m Vestingh

 

Intensive Moss N76 & Peppery Black N71 van Vestingh.

6 gedachten over “Slaapkamer metamorfose

  1. Mooi geworden! Grappig dat je overal leest dat donkere kleuren verkleinen, terwijl mijn ervaring is dat dat niet zo is. Misschien omdat het hoog is bij mij? Ik hou ook van een donkere slaapkamer, geeft zo’n lekker geborgen gevoel. Ik vind dit veel meer bij jou passen dan hoe het was.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.