De grote Verhuizing

Als jonge meid van 18 vertrok ik vanuit het noorden naar het westen voor mijn grote liefde. Ook was ik opzoek naar werk en destijds, in 2005, was er een economische crisis waardoor de banen niet voor het oprapen lagen. Zo ben ik in de mode verzeild geraakt en heb ik ook gewerkt als visagist. Bij elkaar een behoorlijke tijd, op de kalverstraat in Amsterdam. Ik denk met elkaar zo’n 11 jaar. Amsterdam was mijn tweede huis!

In 2009 hadden we voor het eerst ons grote mensen huis gekocht, een oude karakteristieke woning midden in het centrum van Zaandam. Een heerlijke plek waar Marcel en ik ons ontwikkeld hebben en onze creatieve breinen trainden. Hier was het waar onze de plannen voor een eigen zaak zijn gegroeid en waar onze beide kinderen zijn geboren! Het huis waar mijn liefde voor styling en interieur is gegroeid. Waar we hebben gehuild en gelachen hebben! Het huis kende al ons geheimen, maar toch begon het te kriebelen om dit alles achter te laten voor een rustigere plek, iets meer ruimte en geen mensen massa’s meer. Er was een verlangen naar meer buiten leven in de natuur.

 

Het huis in Zaandam

We gaan het doen, we gaan het huis verkopen, jeetje wat een proces is dat! Als je af wilt vallen moet je een huis gaan verkopen… ons huis was binnen 12 dagen verkocht! We kregen zelfs mensen aan de deur dat ze het wilden hebben! Gekkenhuis!

In de tussentijd kregen we de sleutels van onze nieuwe woning en zijn gaan klussen… er was veel te doen en het gekke is dat ik alles eerst wit had geschilderd, omdat het zo gedateerd was moest ik schoon beginnen. Inmiddels hebben er behoorlijk wat veranderingen plaats gevonden. Als je m’n insta bekijkt zul je wel begrijpen wat ik bedoel 😛

 

 

Ik vind dat je interieur moet groeien en dat het een hele zoektocht is, en dat je huis ook bepaald of je spullen leuk staan, zo heb ik veel gewisseld met met meubels. In het huis in Zaandam (1900) stond alles snel leuk, hier vind ik het anders omdat het een jaren 90 woning en een stuk moderner is.

Vandaag precies een jaar geleden gingen we verhuizen, ik vond het zo spannend! De eerste maanden heb ik het gevoel gehad dat ik op vakantie was en voelde het als een soort van terug van nooit weggeweest! Onwerkelijk en raar de Stad zat nog in mijn lijf en langzaamaan verdween het, soms voel ik me nog steeds onrustig en moet ik ook even in een stad lopen. Daarna ben ik blij als we door onze groene straat rijden en alle mooie bomen zie.

16 gedachten over “De grote Verhuizing

 1. Lieve Jen,

  Wat een super mooie website is het geworden. De foto kwam meteen al binnen maar ja hoe kan het ook anders. Het is wel even DE STOEL ♡. Maar wat een heerlijk stukje om te lezen. Toch blijf ik het huisje in Zaandam zo mooi vinden. Maar van dit huisje hebben jullie ook een paleisje gemaakt.

  Liefs van mij, Yvette xxx

  1. Lieve Yvette super bedankt voor je leuke berichtje!, thanks ik ben er ook heel blij mee! hoop het nog meer uit te kunnen bouwen, beginnetje is er!
   Zaandam was ook een mooie plek! Maar ben toch wel heel blij met onze keuze! fijn weekend! Liefs

 2. Wat super leuk om te lezen en wat een kei groot verschil van de stad naar het noorden !
  Vind het een super tof huis nu en zoooo jou eigen stijl , luf dat en vind je een top chick ❤️
  Vind het er ook super uit zien op je blog en die eerste foto is dik ! 👊😘

 3. Allereerst ff een reactie op je post. Leuk om te lezen en dat je langzaamaan je draai gaat vinden. Ook leuk om te lezen dat niet alles automatisch ‘past’ in je huis. Dat is dus even wennen met spullen kopen.
  Nu je site. Mooi geworden en toffe foto van je banner. Geeft precies weer waar het om gaat als je op jouw site terecht komt. Ik wil ook wat ‘tips’ geven en hoop dat je begrijpt dat het positieve feedback is (ik heb zelf een filmblog en hou mij ook op mijn werk bezig met de website enzo). Ik zou categorieën aan je posts toekennen. Dat zoekt makkelijker, neem bijvoorbeeld je ondertitel als categorieën dus interieur, planten, vintage, hotspots en bijvoorbeeld gast blog oid. Om de vindbaarheid te vergroten zou ik ook (beperkt) tags gebruiken. Hier noem je dus fabrikanten, winkels, naam plant, naam vintage item, ruimte in je huis, enz.
  Ik kan alleen maar zeggen dat ik bewondering heb voor je tomeloze energie. Nieuwe website, schilderen, behangen, werk en gezin…. ik wordt al moe als ik er aan denk. xoxo

  1. Hey Marjan,
   Super bedankt voor je leuke reactie! en met die feedback kan ik zeker iets..ben alleen niet zo’n held met bouwen van websites..
   Dat dit er is gekomen is al heel wat 😛 Maar ik ga zeker wat met je tips! wellicht er even iemand er na laten kijken.
   En wat tof dat jij ook een blog hebt! lijkt me leuk om er een kijkje te nemen!
   Super lief ik geloof als ik dingen doe die ik leuk vind dat ik er energie van krijg! stil zitten is niet zo mijn ding 😛
   Heel fijn weekend!

   Liefs Jenn

 4. Wat een leuk verhaal om te lezen en te zien. Jullie hadden in Zaandam ook een erg leuk huis! Gezellig dat jullie nu in Friesland wonen. En de website ziet er goed uit! Liefs Linda

  1. Hey Linda wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Ja was een gezellig stekje! zo blij met onze keuze, ik kom hier wel meer tot rust.. gek is dat..
   thanks voor het compliment! Liefs Jenn

 5. Hoi Jen Wat een leuk stukje om te lezen Alweer 1 jaar in Friesland Wat gaat de tijd snel.Blij dat jullie het zo fijn hebben en petje af hoe jullie het weer hebben opgebouwd .Wij zijn trots op jullie en de kids. Veel liefs van ons ♥️

 6. Hey Jen, wat is je site tof geworden. Vind m helemaal bij jou en jouw stijl passen!! Lekker overzichtelijk ook. En dan de blog. Wat een verandering zeg met toen je in het huis kwam wonen. Supergaaf die hoge muur ook. Vind het erg mooi om te zien dat je van een jaren 90 woning toch de gezelligheid van toen hebt kunnen geven. Leuk!! Liefs Fem

 7. Lieve Jennie! Leuke nieuwe blog hoor! Ik vind je huis echt prachtig! Je oude huisje had ook altijd veel karakteristieke eigenschappen van jullie. Dit nieuwe huis geeft je ook weer veel vrijheid in creativiteit. Ga vooral door ermee. Je hebt talent!

  Groetjes Channa!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.