Geurwolkje

Een maand of twee geleden kocht ik mijn Geurwolkje diffuser, een echte aanrader.

Als eerst vind ik de vorm en grootte van de diffuser mooi. Ik heb voor de hout look gekozen, De meeste diffusers zijn echt een doorn in het oog, maar deze van geurwolkje vind ik echt perfect passen in mijn interieur. En het leuke is dat je verschillende vormen en kleuren kunt kiezen. Daarnaast vind ik het een prettig idee dat het een luchtbevochtiger is, dat is ook goed voor de planten in huis. Bij hooikoorts verzacht het ook een beetje, de lucht is een stuk minder droog. Ook heel fijn is dat de stoom koud is met 2 rondlopende kids. Qua geuren kan ik vaak niet zoveel hebben maar deze etherische oliën zijn helemaal niet heftig 100% biologisch en Fairtrade. Er is een maatbeker geleverd bij de diffuser zo kun je zien hoeveel water je in het reservoir doet, meestal doe ik 300ml water met 5 tot 8 druppels olie. Je kunt zelf natuurlijk de hoeveelheid bepalen.

Ik mocht Sinaasappel, Harmonie, Fris briesje en Bloemenpracht proberen.

Ik ben begonnen met sinaasappel, een zeer aangename geur lekker fruitig, het helpt ook nog eens tegen muggen. Ik woon in een straat met heel veel bomen dus je kunt wel raden dat het hier stikt van de muggen. Ik heb de diffuser 2 uur voor het slapen aangezet met de deur op een kier en heb een mug vrije nachtrust gehad! Ik ga dit zeker vaker doen.

Harmonie:

Ook een fijne geur, het bestaat uit de volgende combinatie : lavendel, rozemarijn, sinaasappel en scharlei. Vooral de eerste 2 geuren ruik je duidelijk! Het geeft een heel schoon en opwekkend gevoel. Het werkt regulerend voor de vrouwelijke hormoonhuishouding.

Fris briesje:

De combinatie van zilverspar, eucalyptus en rozemarijn. Bij deze geur moet ik echt denken aan groene thee met citroen, heel erg verkwikkend. Het werkt bij verkoudheid hoofdpijn en stress.

Bloemenpracht :

Combinatie van rozenhout, lavadin, cananga en geranium. Rozenhout is een mix van verschillende houtsoorten en Geranium is een bloem, de andere ingrediënten moest ik even opzoeken, Lavadin is familie van Lavendel en Cananga word gemaakt van een aziatische boom, de naam bloemenpracht verraad de geur al. Het is alsof ik op een bloemenkwekerij sta of als klein meisje aan het huppelen bent in een bloemenveld, echt zeer aangenaam en ook rustgevend, het werkt bij depressie, slapeloosheid, onrust en stress.

Ik vind dat Aromatherapie echt iets doet voor je gemoedstoestand, het is een eeuwenoude methode die vroeger al gebruikt werd door de oude Egyptenaren en ik vind dat je in deze hectische tijd, waar je al zoveel moet, deze geur therapie mag omarmen. Lekker terug naar de basis. En een heerlijke geur in huis!

Hebben jullie ook weleens aromatherapie tegen kwaaltjes?

Ik ben benieuwd!

Liefs Jenn

2 gedachten over “Geurwolkje

  1. Ook ik heb ongeveer 2 maanden een Geurwolkje. Ik had er eerst eentje die niet afsloeg aks het water op was en dat vond ik een beetje eng. Ik heb fris briesje en morning daisy. Heerlijk. Ik heb hem vooral gekocht omfacmijn beneden buren heftige rokers zijn en de rooklucht door de kieren bij mij aanklopt. Vreselijk, maar Geurwolkje verlicht het enigszins.
    Ik ga zeker sinaasappel aanschaffen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.