Vintage Fever

Hallo hallo,


Toen vintage koningin Jennie mij vroeg of ik het leuk vond om een gastblog te schrijven voor haar terugkerende item op haar blog: Vintage fever hoefde ik natuurlijk niet lang na te denken, ook ik ben een groot liefhebber van vintage! Ik zal mij eerst even voorstellen. Ik ben Daniëlle Reijn, ik ben op instagram actief onder de naam: @lamaisondelapetitelou. Op dit moment ben ik 29 jaar oud en woon met mijn vriend Nick, dochtertje Lou van bijna 1 en kat Aap in Purmerend centrum. Onze woonsmaak is moeilijk samen te vatten in een paar woorden maar ik denk dat de woorden: kleur, vintage, design en eclectisch onze woonstijl toch wel het beste omschrijven.


Over mijn favoriete vintage item in huis heb ik toch wel even na moeten denken (er zijn er een aantal erg geliefd!) maar na even tobben was ik er uit: de commode op het kamertje van mijn dochter Lou. Buiten dat ik het een prachtig meubelstuk vind met het marmeren blad en de metalen greepjes zitten er voor mij ook leuke herinneringen aan vast. Toen ik zwanger was van ons dochtertje zijn wij op onze ‘babymoon’ met onze nieuw babyproof auto (er past makkelijk een hele baby uitzet in) op vintage toer gegaan door Frankrijk en België. In de ongezellige stad Charleroi kwamen wij in een geweldige kringloopwinkel deze commode tegen voor maar € 45,-. Wij waren allebei op slag verliefd. Nieuwe commodes zijn vaak behoorlijk prijzig en niet helemaal mijn smaak, dit kastje is hoogstwaarschijnlijk in het verleden al als commode gebruikt, er heeft ooit nog een stuk bovenop gestaan (misschien hout in combi met een spiegel?!) de schroefgaten zitten nog in het blad. Na even meten of hij de juiste maten had moest hij natuurlijk mee in onze achterbak. Het kastje heeft een prachtig marmeren blad en 2 grote lades en 2 kleinere lades, uiteraard heel handig voor alle luiers, billendoekjes etc. Ook vermaakt mijn dochtertje zich momenteel heel goed met de prachtige greepjes.

Inmiddels is Lou bijna 1 en ben ik nog steeds verliefd op het kastje, grote kans dat hij later een ander plekje/functie in ons huis krijgt. 
Niet alleen Lou haar kamertje is een mix van nieuw en vintage, in elke kamer in ons huis is ongeveer de helft van de inboedel nieuw en de helft vintage. De mix van vintage en nieuw geeft in mijn ogen gelijk een heel persoonlijk sfeertje. Onze vintage items haal ik overal vandaan, als wij een weekendje weg gaan in België of Frankrijk checken wij altijd even online welke vintage winkels (tip: Google even op Troc, dit is een keten van kringloopwinkels die door België en Frankrijk zitten en vooral de filialen in de kleinere stadjes/dorpjes zijn vaak een aanrader) er op de route liggen. Op Koningsdag ga ik met liefde om 05:00 op om ‘s ochtends vroeg in Amsterdam-Noord of Grootebroek de mooiste pareltjes te scoren en ik kan ook uren speuren op Marktplaats naar dat ene item. Op onze slaapkamer staat een kast die vroeger bij mijn ouders heeft gestaan en al ongeveer 100 jaar in familie bezit is en onze zwarte schommelstoel stond ooit langs de kant van de weg (voor het grofvuil), mijn ouders hebben de stoel in eerste instantie gered en nu zijn wij sinds 1 jaartje trotse eigenaren. 

Super bedankt lieve Daniëlle voor je leuke verhaal over deze mooi vintage parel

Voor meer toffe inspiratie zou ik zeker even een kijkje nemen op haar instagram @lamaisondelapetitelou

Volgende week weer een nieuwe “Vintage Fever” met weer een inspirerende Instagrammer.

Liefs Jenn

6 gedachten over “Vintage Fever

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.