Vintage Fever.

Hoi Lieve Iedereen,

Dit is mijn eerste Gastblog die ik mag schrijven en zal mijzelf dan ook even voorstellen. Mijn naam is Linda en op Instagram, kan je mij vinden onder de naam: Blondalkmaarinterieur. Mijn stijl op Instagram kenmerkt zich door vintagespullen gecombineerd met modern en planten.

Mijn liefde voor vintage is ongeveer 6 jaar geleden ontstaan toen ik met mijn vriend in de wijk Shoreditch in Londen liep . We bezochten altijd al rommelmarkten en kringloopwinkels. Zo ook deze vakantie. Toen ik een klein winkeltje binnenliep met echt overal spullen aan de muur en op de grond stond er in een hoek een Ballchair. Nog onwetend ging ik in deze stoel zitten en ik was spontaan verliefd. Het voelde als een heerlijke cocon om me heen. Ik moest en zou zo’n stoel ooit zelf krijgen. Nu 6 jaar later heb ik er niet 1 maar stiekem gewoon 2. Als eerst vond ik een kleine versie op Marktplaats. Waar ik overigens heel vaak op struin. Deze kon ik voor een prikkie ophalen en bleek ook nog een precies in de auto te passen. De stoel vormt nu een heerlijke eigen plek in onze woonkamer voor ons zoontje. Niet veel later vond ik de grote versie ook op marktplaats en dit keer kwam de eigenaar hem zelfs brengen. Hoe top is dat! Al zijn het waarschijnlijk replica’s (sowieso de kleine versie) zijn het wel mijn favoriete Items in ons huis. Even de wereld vergeten met een boek en een kop thee zijn de momentjes. Overigens schrijf ik deze blog nu in deze stoel.

De spullen in ons huis halen we overal vandaan. Zelfs op vakantie hebben we onze plekken. Zo vinden we in Barcelona bij Mercat del Encants en bij Mercantic altijd weer toffe spullen. In Nederland zijn we vaak te vinden bij de Ijhallen in Amsterdam en struin ik de tweedehandswinkels af in Alkmaar. Altijd een verassing waar je mee thuis komen. De ene keer met wat meer dan de andere keer. Dat houdt het juist leuk en stiekem heeft het ook wel een verslavende werking. Daarnaast heeft elk voorwerp een verhaal en maakt het dat  het huis echt eigen wordt.

Superbedankt Linda het schrijven van deze leuke blog! Wil je meer van Linda zien? Volg haar op instagram @Blondalkmaarinterieur

Volgende week Vintage Fever met een andere leuke instagrammer!

Liefs Jenn

Foto credits : Linda de Moor (Blondalkmaarinterieur)

5 gedachten over “Vintage Fever.

  1. Leuk verhaal Linda! Ook grappig dat de primeur van de twee ballchairs in deze blog onthuld wordt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.