Favoriete Scindapsus

Een van mijn andere favoriete plant is de Scindapsus hangplant.

Deze plant kocht toen hij echt heel zielig was, ik twijfelde geen moment en nam er 2 mee voor € 2,- per stuk het moment dat ik de plant kocht was ik hoogzwanger van ons dochtertje. Vind het super leuk dat ik deze plant nog heb een herinnering aan die tijd, met m’n dikke buik naar tuincentra om planten te kopen (iets met nestel drang)

Ik heb ze bij elkaar in een grote pot gezet, en nu is de plant uitgegroeid tot een volwassen plant!

De Scindapsus heeft zilverachtige stippen, is fluweelzacht en een echte luchtzuiveraar.

Hij houd van een lichte plek en van vochtige grond, ook hierbij voel ik altijd even met met vingers in de aarde, en in de zomer geef ik altijd iets vaker water!

Mijn plant heeft bijna de grond aangetikt, ik ga heb binnenkort afknippen en stekken

Stekken is ook easy je kunt een streng op water zetten zodat hij wortels gaat schieten of je knipt een streng af en plant het direct in de aarde, zo krijg je een volle plant! En groeit hij vanzelf.

Wat is jullie favoriete plant?

Laat je even een berichtje achter?

Liefs Jenn.

3 gedachten over “Favoriete Scindapsus

  1. Sommige mensen planten een boom als er een kind geboren wordt, jij doet het met een plant. Beter zou ik zeggen, want planten zijn soms net kinderen en hebben aandacht en zorg nodig. Telkens als je bij deze plant bent om water te geven denk je toch even terug aan je zwangerschap. Hoe tof is dat. Mij favoriet is de pilea. Dit is de eerste plant die het bij mij goed deed en die ik zelfs kon stekken. Dus je begrijpt dat dat bonuspunten opleverde. Ik vind ze ook leuk omdat ik het een vrolijk plantje vind. De steeltjes zijn net uitgestrekte armpjes. Alsof hij (of zij) blij is om je te zien. Ja, ja, mijn fantasie kent geen grenzen 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.