Favoriete Oxalis

Ik deel graag mijn favoriete plant “Oxalis” ook wel klaverzuring genoemd of geluks klaver.

Het is bijzonder dat mijn ouders hun tuin bezaaid ligt met deze plant

Het is een herinnering aan mijn Beppe die de knolletjes heeft geplant in de tuin. Nu groeien ieder jaar wilde Oxalis planten terug. Je kunt de plant dus vermeerderen door knolletjes los te halen (die groeien onder de grond) en die te planten in de aarde. De beste periode om te vermeerderen is in het najaar in oktober.

Toen ik de stekjes kreeg begonnen de bladeren slap te hangen, ik heb de stelen afgeknipt en steeds braaf water en liefde gegeven. In de winter, de rustperiode, gebeurde er ook weinig, maar hoe meer het voorjaar naderde hoe sneller de plant ging groeien. Het leuke van deze plant is dat de blaadjes zich s’avonds sluiten en in de ochtend weer openen.

Ook kan deze plant verwerkt worden in salades, schijnt een verrassende smaak te hebben, ik vind het zelf zonde om de plant te gaan eten, al snap ik wel dat de blaadjes een mooie decoratieve toevoeging kunnen hebben.

De plant heeft regelmatig water nodig, maar wel pas als de bovenlaag van de aarde droog is, meestal voel ik even!

De plant kan op een lichte plek en direct zonlicht word afgeraden.

Verder een super makkelijke plant!

De Oxalis is moeilijk te vinden in tuincentra’s dus mocht je hem tegen komen neem hem mee!

Vinden jullie het leuk om meer over planten te lezen?

Ik hoor het graag!

Liefs Jenn

8 gedachten over “Favoriete Oxalis

  1. Leuk Jen ,om over planten te bloggen. Ik vind deze plant ook een hele mooie kleur hebben Leuk dat je beppe deze knolletjes nog heeft geplant.♥️

  2. Leuk! Ik heb em ook een tijdje en was afgelopen winter de hoop verloren, maar inderdaad: in t voorjaar kwam ie terug! Plantje.nl verkoopt hem trouwens 🙂

    1. Hey Karen wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen ! En bedankt voor de tip! Ik zal het delen op insta! Want er waren een hoop vragen!, en bijzonder he ? hoe dat plantje ineens groeit!

  3. Ha die Jen,

    Verhalen achter de plant,.wat geweldig! En je schrijft zo leuk dat ik in mijn hoofd de tuin voor me zie. Ga door, ga door!!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.