Vintage Fever

Heey interieur-liefhebbers 

Onze lieve Jennie had aan mij gevraagd of ik een stukje wilde schrijven over vintage items voor haar blog. Super leuk! Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Ik zal mij eerst even voorstellen:

Ik ben Rochelle Smit uit Zaandam. 25 jaar. Mijn insta-naam: Mustard.and.orange

Ik zou mijn woonstijl omschrijven als vintage/retro gecombineerd met botanical. Ik hou van meubels uit de jaren 60/70, opvallende kleuren en printjes en veel planten. In mijn tiny-house (32 m2) heb ik ook een aantal vintage meubels staan. Mijn favoriete vintage meubel in huis is toch wel mijn secretaire. Ik heb verschillende kastjes op deze plek gehad, maar op deze secretaire ben ik echt wel een beetje verliefd en daarom staat deze er nu al een tijdje. Ik heb hem gekocht bij kringloop Maatje in Halfweg voor maar 25 euro! Score! Ik had hem gekocht en ik wilde hem eigenlijk opknappen en hem een likje verf geven, maar van zichzelf is hij eigenlijk zo mooi, dat ik hem maar zo heb gelaten. Het gevoel dat je voor weinig geld iets prachtigs hebt gekocht is echt heerlijk. Het liefst wil ik de hele dag door trift-shoppen. Ik kan mij ook moeilijk inhouden met shoppen bij kringloopwinkels, omdat ik altijd wel leuke spullen vind. Helaas kan ik niet alles meenemen, omdat ik ook maar een klein huisje heb. Op instagram volg ik meerdere kringloopwinkels of mensen die vintage spullen verkopen zoals onder andere: @jansen_vintage, @the_vintage_casa happyvintagenl en @ouderwetsgezellig. Ook bezoek ik de ijhallenmarkt in Amsterdam op het NDSM- terrein. Buiten meubels en woondecoratie, vind ik het ook heerlijk om vintage kleding te kopen. Dit doe ik in Amsterdam in de 9 straatjes bij de Zipper, Episode en Bijonsvintage. Bijonsvintage heeft naast kleding ook leuke woondecoratie. Zeker de moeite waard om even te kijken.

Super bedankt lieve Rochelle dat jij de aftrap wou doen!

Ik zal iedere week een post doen onder de naam Vintage Fever in samenwerking met inspirerende instagrammers over hun favoriete vintage items

Laten jullie even weten wat jullie er van vinden?

Liefs Jenn

Foto’s : Mustard.and.orange

6 gedachten over “Vintage Fever

  1. Wat een leuk geschreven stuk hihi lekker enthousiast zoals alle thrifters na een goeie score
    Tóp !
    Groetjes Carla

  2. Leuk om te lezen en Rochelle…. goed besluit om hem niet te verven. Dat kan altijd nog mocht je verander drang krijgen ;). Ook leuk dat je op jouw insta account ook je vintage kleding laat zien.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.